Motherhood

Age ain’t nothing but a number

Al heel snel kwam ik erachter dat ik zwanger was. Hoe? Er was iets anders. Ik was op een zaterdagavond onderweg naar huis toen ik voelde dat ik moest plassen. Maar de druk op mijn blaas was niet zoals gewoonlijk, het was veel heftiger. Sh*t! Ik rijd midden in de nacht op een verlaten snelweg en weet niet hoe lang het nog duurt voor ik een tankstation tegemoet rijd. Daarnaast was het al donker (creepy!) en wilde ik eigenlijk helemaal niet stoppen voor een tankstation-toilet, bah! Ik had besloten het de laatste 25 minuten nog op te houden. Ik zocht naar afleiding. Oké, calm down. Ander muziek en het volume omhoog moet helpen. Hmmm, nog harder misschien?! Oh my gosh, wat een hel! Eindelijk aangekomen stap ik mijn auto uit en loop ik als malloot naar de deur. Maar ken je dat, dat hoe meer je het toilet nadert, hoe erger de drang om te plassen ineens wordt?! Yeah well, the rest is history…

Diezelfde nacht droomde ik ineens dat ik zwanger was, iets wat ik nog nooit eerder heb gehad. Toen gingen de alarmbellen rinkelen. Direct maakte ik me klaar en ging ik naar de drogist om een zwangerschapstest te halen. Bij thuiskomst deed ik, vol spanning, de test. En ja! Positief! Wat een overweldigend moment vol met emoties. Maar toch, op de een of andere manier, besefte ik het me nog niet écht écht, omdat ik me lichamelijk eigenlijk gewoon hetzelfde voelde als altijd. Het echte besef kwam pas na de eerste echo. Wauw, dat is zó bijzonder! Het gevoel is heel moeilijk te omschrijven. De mama’s die dit lezen zullen me vast begrijpen.

Direct veranderde mijn leven. Alles, maar dan ook letterlijk alles, staat in het teken van je zwangerschap en de kleine die onderweg is. Voor mij was dit op 26 jarige leeftijd een droom die uitkwam. Een vaste baan, net een nieuw appartement gekocht, een ruimere auto aangeschaft, helemaal top. Ik was overigens bijna 27 toen ik zwanger werd. Inmiddels ben ik 28 en is mijn kleine prins alweer 8 maanden oud. My goshhh, wat gaat de tijd toch snel!


“I’m at that awkward age where half of my friends are getting married and having babies and the other half are too drunk to find their phones.”

Zodra je in de twintig bent hoor je vrouwen vaak praten over de ideale leeftijd waarop ze kinderen willen. Voor iedereen is dit anders. Voor de een is dit 22, voor de ander is dit 32. In mijn omgeving heeft ongeveer de helft van mijn mensen een kind en is de andere helft nog niet. Which is totally fine! Carrière gericht zijn, nog geen liefde gevonden, veel willen reizen, willen feesten of wat dan ook. It’s all good. Ik krijg vaak het gevoel dat vrouwen zich té veel druk maken over de leeftijd, maar ook het perfecte moment. Ikzelf geloof er heilig in dat die niet bestaat. Wie ken jij met een perfecte relatie, perfecte baan, perfecte woning, perfecte omstandigheden? Nee, perfect bestaat inderdaad niet. Jij en je partner moeten het willen, dat is het belangrijkste. If you really want it, you will find a way.

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Miah
  maart 6, 2019 at 10:32 am

  Zo realistisch, ik lees het alsof jij het zelf tegen mij verteld in real life. Ben benieuwd naar wat er nog meer komt!

  • Avatar
   Reply
   Melissa
   maart 6, 2019 at 3:15 pm

   Superleuk geschreven Sen! Ben benieuwd naar de komende verhalen?

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 7:02 pm

   Dank je wel schat!! Yess binnenkort meer!!

  • Avatar
   Reply
   Natascha
   maart 6, 2019 at 9:39 pm

   Wat leuk om te lezen! En wat heb je een leuke prins!
   Heel goed geschreven, ik ga je blog zeker blijven volgen 🙂

   • Sened
    Reply
    Sened
    maart 7, 2019 at 9:25 am

    Super lief! Dank je wel meid!

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 9, 2019 at 8:20 am

   Dank je wel lieverd!

 • Avatar
  Reply
  Rut
  maart 6, 2019 at 10:39 am

  Leuke blog! Vooral de laatste stukje vond ik erg mooi. Het is steunvol voor andere vrouwen die hierin strugglen. Can’t wait for another one! 🙂

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 7:03 pm

   Dank je wel! Dat is ook zeker wat ik ermee wil bereiken dus ben heel blij om dit te horen!

 • Avatar
  Reply
  Amani
  maart 6, 2019 at 2:18 pm

  Superleuk, en zoooo herkenbaaar!!

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 7:04 pm

   Thanks! Haha, jaa the MOM-life!

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  maart 6, 2019 at 3:18 pm

  Heel leuk geschreven! ik kijk uit naar de volgende post 🙂

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 7:05 pm

   Dank je wel! Yes Soonn!

 • Avatar
  Reply
  Telissa
  maart 6, 2019 at 3:55 pm

  Sened! Jeetje wat is het lang geleden dat ik je zag en wat tof om dit nu zo te zien. Wat betreft je blog; als 27-jarige leef ik zo ongeveer die qoute op dagelijkse basis dus je slaat die spijker goed op z’n kop. Kijk nu al uit naar je volgende blogs. Dikke kus voor jou en die mooie kleine boef van je! Liefs Telissa xx

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 7:09 pm

   Telissa! Dat is zeker lang geleden, en ook juist daarom doet jou lieve reactie me zoveel! Ik ben blij om te horen dat je er herkenning in vind meid, een hele dikke kus terug van ons! X

 • Avatar
  Reply
  Talitha
  maart 6, 2019 at 7:28 pm

  Zo trots op jou!
  Het begin van je zwangerschap haha ik herinner het me als de dag van gister. En nu ben je mama alsof het nooit anders is geweest.
  Zo herkenbaar en zo mooi geschreven! Ben benieuwd naar de rest van je verhalen! Cant wait.

  Love you.

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 6, 2019 at 8:14 pm

   Haha dank je wel schat en thank you for always being there for me!

   • Avatar
    Reply
    Ruta
    maart 8, 2019 at 7:45 am

    Mooi geschreven en je geeft me zelfs hoop. Ik ben 36.

    • Sened
     Reply
     Sened
     maart 9, 2019 at 8:24 am

     Ben blij dat ik je hoop heb kunnen geven, it’s just a number!

 • Avatar
  Reply
  Mihaily
  maart 6, 2019 at 8:34 pm

  Dushi wat is het mooi geworden, moet gelijk denken aan toen je me “vertelde” dat je zwanger was. Heel leuk geschreven precies zoals jij het ook zou vertellen. Op naar de volgende!! ❤️

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 9, 2019 at 8:21 am

   Love!!

 • Avatar
  Reply
  Claudine
  maart 6, 2019 at 9:57 pm

  ‘Ik krijg vaak het gevoel dat vrouwen zich té veel druk maken over de leeftijd, maar ook het perfecte moment. Ikzelf geloof er heilig in dat die niet bestaat.’

  WORDS OF WISDOM.
  Trots op jou !

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 9, 2019 at 8:23 am

   Lovee!!

 • Avatar
  Reply
  Veronique
  maart 8, 2019 at 5:24 pm

  Wat kan je leuk schrijven zeg! Heel leuk. Ik ga je volgen❤️

  • Sened
   Reply
   Sened
   maart 9, 2019 at 8:23 am

   Super leukkk thanks schat!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.