Lifestyle

Mijn zwangerschap

 Mijn zwangerschap zou ik nog honderd keer over doen als het moest. Voor mij startte mijn zwangerschap pas écht na de eerste echo. Ik was toen acht weken zwanger en kwam oog in oog te staan met mijn minuscule wonder. Vanaf dat moment kon ik er niet meer omheen. Ik ben echt zwanger, wow! Heel gek vond ik wel dat ik lichamelijk eigenlijk helemaal geen verandering voelde. Naast het feit dat er in het eerste trimester een bevruchte eicel uitgroeit tot een foetus van zo’n 7 cm, verandert ook je hele hormoonhuishuiding. Het is dus heel gewoon dat je, vooral in het eerste trimester, last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Dit zal vast nog wel komen dacht ik en daarom besloot ik optimaal te genieten van elke dag.

Ik voelde me lichamelijk super fit. Mijn humeur was nog redelijk in control (I think, ask my boyfriend, haha). Alleen het slapen werd vanaf het tweede trimester wat moeilijk met zo’n toeter van een buik. Mijn baby was namelijk van 7 cm alweer gegroeid naar 37 cm. Wat mij enorm geholpen heeft tijdens het slapen is de zwangerschapskussen van Doomoo Buddy. Thank the Lord for this one! Deze kussens zijn gevuld met microkorreltjes, echt een uitvinding. Een tip voor de mama’s to be; investeer alsjeblieft in een goed zwangerschapskussen. Je nachtrust is zo ontzettend belangrijk én daarnaast gebruiken wij de kussen nog steeds tijdens bijvoorbeeld het voeden en het spelen.

Vaak hoor je mensen zeggen dat je tijdens je zwangerschap extra veel moet slapen zolang het nog kan. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Als je lichaam het nog toe laat vind ik namelijk dat je je dagen zo ‘gewoon’ mogelijk moet willen invullen. En daardoor dus grotendeels in het ritme blijft waar je voorheen ook al in zat. Kijk, als je elk weekend met de voetjes van de vloer ging is dit natuurlijk een ander verhaal, dat spreekt voor zich. Mij heeft het in ieder geval enorm geholpen door ook bezig te zijn met andere dingen naast mijn zwangerschap. Hierdoor creëer je eigenlijk minder tijd om eventuele kwaaltjes de overhand te nemen van jou plezier tijdens deze negen maanden.

“It’s all about balance”

Een gezonde balans tussen het voorbereiden op de kleine en leuke uitjes plannen met je partner, familie en vrienden is the key. Ik zat niet ineens heel veel thuis mezelf vol te vreten op de bank, nee daar zou ik me alleen maar slechter door voelen. Natuurlijk kan ik niet voor een ander spreken, maar blijf dicht bij jezelf. Als je deze behoefte wel hebt, doe het dan, maar niet elke dag. Balans! Als jij er gelukkig van wordt om fully dressed de deur uit te gaan, doe dat. Als jij er gelukkig van wordt om tripjes naar het buitenland te maken, doe dat. Wees egoïstisch en zet jezelf volledig op nummer één. When you are happy, your baby is happy.

Tot vier weken voor mijn uitgerekende datum werkte ik nog 40 uur per week. En toen had ik zwangerschapsverlof. Yes! Hier keek ik heel mijn zwangerschap naar uit. Omdat de meesten natuurlijk doordeweeks werkten ging ik op de dagen dat ik niemand mee kon sleuren, alleen op stap. Winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Zo erg, dat zelfs de winkelmedewerkers van het winkelcentrum mij begonnen te herkennen… wauw.

Op een gegeven moment had ik alles al in huis en moest ik mijn energie ergens anders in kwijt. De babykamer was al af, het huis was schoon, alles was gewassen en gesteriliseerd. En toen? Zwemmen, massages, mani- en pedicures, kapper: ik heb het allemaal gedaan en er goed van genoten. I was more than ready for my baby boy. En toen was het de due date. Maar er gebeurde niks. Ik liep bij wijze van nog stuiterend rond. Maar ik was ineens helemaal klaar met de zwangerschap, ik wilde mijn baby in mijn armen houden! Je leeft zo erg uit naar de uitgerekende datum, dat is eigenlijk echt misselijkmakend. Het is ook bijna onmogelijk om je niet vast te houden aan de due date. Hoe je het went of keert het blijf toch het licht aan het einde van je zwangerschapstunnel. De telefoontjes en appjes bleven maar binnen komen. Nog steeds niks? Hoe voel je je? Pfff, wat vermoeiend is dat zeg! Sorry, maar het is al spannend genoeg en ik heb er geen behoefte aan om te reageren op de 25 WhatsApp berichten, 11 gemiste oproepen en 13 Instagram messages. Direct had ik spijt dat ik mijn due date had gedeeld. Mocht ik in de toekomst weer zwanger raken, ga ik mijn due date dus echt niet meer delen. Let this be a lesson ladies!

Mijn verloskundige gaf aan dat we vanaf week 41 konden gaan inleiden. Uiteindelijk is mijn baby bij 41 weken en 6 hele lange dagen gekomen. Mijn bevalling was echt een hel. To be continued…

13 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mandy
  april 15, 2019 at 10:36 am

  Wat een mooie positieve blog, ik denk inderdaad ook dat het beter is als je gewoon door gaat met het dagelijkse leven ipv geen leuke dingen meet doen en alleen maar op de bank zitten etc. Ben benieuwd naar het vervolg

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:49 pm

   Jaa precies! yess, die komt snel! 🙂

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:56 pm

   Dank je wel!

 • Avatar
  Reply
  Amelie van Writings by Amelie
  april 15, 2019 at 11:29 am

  Het moet een bijzondere ervaring zijn, zwanger zijn!

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:56 pm

   Yesss!

 • Avatar
  Reply
  An
  april 16, 2019 at 6:33 am

  Ik denk ook met plezier terug aan mijn zwangerschappen. Het is echt een wonder, een kindje dat in je buik groeit.

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:55 pm

   Klopt! Nog steeds als ik naar hem kijk, zie ik een wondertje zitten.

 • Avatar
  Reply
  Sherry
  april 16, 2019 at 9:14 am

  Het lijkt me erg bijzonder om zwanger te zijn. Tegelijkertijd ook een beetje spannend.

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:54 pm

   Ja dat is het zeker!

 • Avatar
  Reply
  Francis | Mamazetkoers
  april 16, 2019 at 2:37 pm

  Ik ging tijdens mijn zwangerschap ook gewoon door met alles, ik had gelukkig weinig ongemakken en complicaties waardoor dat ook kon. Geen spijt van gehad.

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:52 pm

   Ahh dat is super fijn he! Nog even lekker jezelf kunnen zijn, we hebben maar geluk gehad.

 • Avatar
  Reply
  Janet
  april 16, 2019 at 4:01 pm

  Wat een leuke blog om te lezen… wel jammer dat je bevalling dan een hel was. Ik vind je header echt prachtig!

  • Sened
   Reply
   Sened
   april 17, 2019 at 2:51 pm

   Dank je wel! Ja helaas was dat wel zo, het moest zich ergens compenseren denk ik dan maar!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.